Wednesday, January 5, 2011

KELAS TUSYEN TERBAIK..CIKGU HAJI OSMAN BUYONG...

Salaam semua...Faidz rasa Faidz nk kongsikan pengalaman yang amat menajubkan...
pengalaman tentang MATEMATIK..

dulu Faidz tak suka sangat subjek mengira ini...lagi-lagi da tmbah huruf atau dikenali sebagai 'unknown' dalam satu pengiraan dan persamaan..bertambah pening la kepala ini nk mengira...mana nk campur tolak nombor dengan huruf...masa Form 1 & Form 2 Faidz boleh2 je la MATEMATIK ini..tapi bila dah masuk Form 3,Faidz masuk satu kelas tusyen yang diajar oleh HAJI OSMAN BUYONG..siapakah beliau?

Faidz bersama Cikgu Osman Buyong


apa yang istimewa nyer beliau ni?..hehee..beliau tak mengaku beliau Cikgu Pakar Matematik..tp bagi Faidz rasa beliau layak digelar pakar...sbb beliau mampu meringkaskan dan mecipta istilah-istilah yang menarik dalam subjek Matematik yang sukar tu...
istilah yang ckgu ni guna bukan stakat menarik..tapi kadang2 mcm x msk akal jea..tp mmg senang nk ingat..
'bull','mak bawak anak,bapak bawak anak','bibir siti nurhaliza','tumbuk dalam rumah'...
kalau diteliti istilah-istilah ni semua macam tak da kena mengena bila kita nk kaitkan dgn nombor dlm matematik...
cikgu ni ada karisma yang kuat...sbb apa Faidz ckp mcm ni?.sbb beliau boleh ajar matematik dlm kelas yang ada 80 orng murid...tp sume murid dpt bagi perhatian bila beliau mengajar..

so,Faidz mendoakan moga Cikgu Osman Buyong moga panjang umur dan murah rezeki..
agar beliau terus mendidik anak bangsa untuk terus maju dalam masa akan datang..
Faidz bangga menjadi antara murid2 diajar oleh beliau...Faidz hrp Faidz pun menjadi salah seorng anak didik beliau yang cemerlang....

2 comments:

  1. he's the best bro!!! the best!

    ReplyDelete
  2. Terima kasih faiz. Cikgu amat hargai apa yang tertulis di atas. Sempena hari raya ni jemputlah datang rumah cikgu. Cikgu nak sangat berjumpa kamu. Tapi sebelum tu call ye. 0126026540. Ikhlas cikgu osman buyong. Nanti contac cikgu ye.

    ReplyDelete